Jordi Sala arquitectura


http://jordisala.com/files/gimgs/th-66_CAM_EX_01_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-66_CAM_IN_01_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-66_PLANTA-EMPLAÇAMENT-600x300-(WEB).gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-66_SECCIÓ-LONGITUDINAL-600x300-(WEB).gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-66_SECCIÓ-TRANSVERSAL-600x300-(WEB).gif

Centre d'Art Contemporani, Girona

Concurs.
Una bona manera d'entendre el projecte seria a través de la prolongació de la plaça com a espai públic cap a l'interior de l'edifici, buidant la planta baixa de programa per generar un espai cobert, recollit, suport d'activitats vinculades a l'edifici però sense pertànyer exclusivament a aquest. L'encadenament de sensacions que va experimentant l'usuari alhora que es recorre l'edifici. Sensació de recolliment, de quietud, d'aixopluc...
El centre com a espai de concentració, de reflexió, de silenci, la sensació d'acolliment i de protecció...es planteja com un edifici que cobreix un espai públic, capaç d'acollir tant activitats vinculades al centre com activitats d'ordre urbà.
Així, quan arribem al centre, accedim a través d'un porxo que contrau l'espai, per tornar-lo a dilatar quan s'ha sobrepassat el límit de l'espai públic. Arribats aquest punt l'usuari podrà veure, en tota la dimensió de la planta, l'encadament d'espais, tant en planta com en secció, a través d'una esquerda que travessa l'espai de les sales i xucla la llum fins a la planta d'accés.
Les sales, en canvi, es plantegen com a caixes tancades, hermètiques, suspeses sobre la planta diàfana que concentra l'activitat més accessible del centre. Aquestes sales poden ajuntar-se o segregar-se segons les necessitats temporals de les exposicions, decidint-ne en cada moment el nombre. Això és possible per la incorporació d'uns tancaments mòbils fixats a l'estructura de l'edifici que baixen verticalment garantint així el correcte funcionament de les sales.
Autors: Jordi sala + Ricard Turon + Blancafort Reus Arquitectura
Promotor: Ajuntament de Girona
Superfície: 2.617 m2