Jordi Sala arquitectura


http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_10-06-01_Porxo-Carrer_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_10-16_01_Pati-superior-600X300-(WEB)_v2.gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_10-16_01_interior_01_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_10-16_01_interior_02_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_10-06-01_Porxo-Pati-01_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_Vista-Mathaussen-blanca-600X300-(WEB)_v2.gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_Alçat-Mathaussen-600X300-(WEB)_v2.gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_Alçat-carrer-600X300-(WEB)_v2.gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_EMPLAÇAMENT-600X300-(WEB).gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_PLANTES-600X300-(WEB).gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-71_SECCIÓ-600X300-(WEB).gif

Biblioteca Caldes de Malavella
Concurs 4t. classificat
Una bona manera d’entendre el projecte seria a través de l’encadenament de sensacions que va experimentant l’usuari alhora que es recorre l’edifici. Sensació de recolliment, de quietud, d’aixopluc….
La biblioteca com a espai de concentració, de reflexió, de silenci, la sensació d’acolliment i de protecció …. es planteja com un edifici que abraça un pati, descobert i segregable de la circulació pública, capaç d’acollir tant activitats vinculades amb la biblioteca, com activitats d’ordre urbà.
és aquest mateix pati el que, per la modificació de la orientació en funció del nivell en que es troba, resol la condició de doble façana, orientada al carrer inferior i vinculada a l’accés natural des del nucli urbà, o orientada a la plaça Mathaussen, espai més silenciós i de caràcter lúdic.
Així, quan arribem a la biblioteca, accedim a través d’un porxo que contrau l’espai, per tornar-lo a dilatar quan s’ha descendit a la cota del pati.
arribats a aquest punt l’usuari podrà veure, en un dels laterals, els nens jugant amb la lectura a través d’un vidre suspès, entre lleixes de fusta. és aleshores quan es decidirà a entrar, atret per la ombra provocada per el pla de vidre retrassat respecte de l’alineació de pilars. des d’aquest punt escollirà anar a l’esquerra, on es troba la sala polivalent, o accedir a l’espai controlat. L’usuari accedirà per els espais més sorollosos per, posteriorment, ascendir a la planta superior on es troba l’espai principal de lectura

Autors: Jordi Sala Albornà i Ricard Turon
Promotor: Ajuntament de Caldas de Malavells