Jordi Sala arquitectura


http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_Foto-caixa_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_Panorama-03.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_09-11_provavista-inf30_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_alçat-accès-façana-exterior_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_Interior-Pati.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_Alçat-Interior_v2.jpg
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_PLANTA-ACCÈS.gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_PLANTA-SOTERRANI.gif
http://jordisala.com/files/gimgs/th-72_SECCIÓ.gif

Universitat Cuina Basca, San Sebastian
Concurs.
Entenem que la cuina basca basa el seu èxit en el profund respecte que té envers la tradició i la seva alta dosis d'innovació. Són precisament aquestes tres paraules les que ens suggereixen el concepte de la nostra intervenció.
Respecte a les característiques del solar, potenciant les seves principals virtuts, el desnivell i les vistes. Un edifici que es col•loca a la vessant enroscant-se sobre si mateix, formant un pati central sobre el que es volca tota l’activitat. L'accés per la cota alta, respectant les edificacions residencials veïnes, provoca que la major part de les circulacions siguin descendents, excepte el restaurant que ubicat a la cota més alta gaudeixa de les vistes que té el solar sobre "la Concha".
L'edifici que proposem pel parc tecnològic de Miramón concep la innovació íntimament lligada a la tradició, a diferència de la resta d'edificacions que habiten el parc, la facultat de la BCC basa la seva construcció en les noves tecnologies aplicades a la construcció amb fusta. Des d'un sistema estructural amb tecnologia de contra laminat encolat (lloses de fusta massissa) fins a unes lasures amb aplicació de nano tecnologia en la seva composició.
Una imatge tradicional amb una geometria fractal que interpreta el solar arraulint-se sobre ell en silenci... Un interior que sorprèn per la forma que té d'accedir però sobretot per la seva concepció diàfana... on les circulacions i els espais de treball es barregen i es confonen per optimitzar la relació superfície útil vs. construïda.
Autor/s: Jordi Sala + Ricard Turon
Promotor: Basque Culinary Center Fundazioa (BCC)
Superfície: 5000m2